Sunday, June 29, 2008

Pengenalan - Telekung Sunwash Single / Double Layer

Telekung Sunwash
Produk terkini di telekungonline - Telekung Sunwash. Kain jenis ini yg lebih licin dan putih berbanding jenis cotton. Ia juga lebih tebal, lebih berat, dan tidak mudah terbang ditiup angin. Jadi anda mmg tidak perlu ragu-ragu lagi.
Bergantung pd corak sulamannya , telekung sunwash terdapat 2 jenis iaitu lapis setingkat (single layer) dan lapis dua tingkat (double layer). Anda boleh rujuk pd gambar dibawah.
Sunwash setingkat (single layer) bermaksud bunga sulamannya terletak dipinggir / tepi kain sekeliling. Manakala sunwash dua tingkat (double layer) , sulaman sepanjang keliling tepi/pinggir kain dan di paras dada keliling.

Telekung Sunwash Single Layer (telekung dan kainnya)

Corak

Bunga sulaman telekung sunwash juga nampak lebih timbul , kemas dan menarik sesuai dengan harganya. Bunganya juga datang dlm pelbagai corak dan warna.

Di bahagian atas kepala telekung pula, dihiasi corak bunga kecil. Utk kelihatan lebih kemas, jahitan bergetah dikenakan (seperti di gambar bawah)

Ukuran
Ukuran kain dan telekung sedikit berbeza dibandingkan dengan telekung sulam cotton. Secara amnya ia lebih lebar dan luas.

Pinggang kainnya pula bergetah. Panjang kain 128cm , dan selebar 80cm. Saiz sesuai utk wanita Malaysia amnya.


Telekung Sunwash Double Layer (telekung dan kainnya)

Ukuran telekung labuh dari dagu ke bawah 81cm, manakala dari atas kepala labuh ke belakang adalah 129cm. Harap maklumat ini jelas dan dpt membantu , namun jika masih ada keraguan bolehla tinggalkan pertanyaan di kotak leave a comment atau direct email.
Terima kasih utk sokongan dan Selamat bershopping ..


No comments: